Visual image

Zomerweek Van Harte Gecommuniceerd

Combineer ontspanning en persoonlijke ontwikkeling: offline en coronaproof!

Zomerweek: Van Harte Gecommuniceerd

Startdatum: 13 juli 2020

Wat ga jij doen deze zomer?

Voor veel mensen zal de zomervakantie van 2020 anders zijn dan andere jaren. Kun je, wil je of mag je nu niet weg maar ben je wel toe aan even eruit? Heb je behoefte aan afleiding, inspiratie en je batterij opladen?  Kom dan ontspannen en ontwikkelen tijdens de Zomerweek ‘Van Harte Gecommuniceerd’.

De afgelopen maanden waren pittig. Misschien heb je keihard gewerkt, thuis of op locatie of juist niet kunnen werken. Zat je in je uppie thuis of juist teveel op elkaars lip? Zijn je ogen en je brein moe van het vele staren naar computerschermen?

Wil je ontspanning en persoonlijke ontwikkeling combineren? Ont-moeten, verbinden, verdiepen, buiten zijn, creatief zijn, oude ballast loslaten? Doe dan mee met deze 5 daagse Zomerweek ‘Van Harte Gecommuniceerd’.

Gewoon offline en coronaproof!

Van Harte Gecommuniceerd in 1 zomerse week

Tijdens deze opleiding ‘Van Harte Gecommuniceerd’ vang je twee vliegen in een klap. Je viert de zomer in een prachtige bosrijke omgeving, actief en met een leuke (kleine) groep mensen. En je geeft je persoonlijke ontwikkeling een boost.

Leer in 4 stappen makkelijker omgaan met conflicten en gedoe

Misschien heb je het de afgelopen periode ook gemerkt:

  • Dat je je huisgenoten soms achter het behang wilde plakken?
  • Denk jij soms: waarom moet ik altijd alles alleen doen?
  • Of zit je veel alleen thuis en komen de muren op je af? Alle aandacht gaat naar zieken, ouderen of mensen die thuiswerken met kinderen. En denk jij soms: en ik dan?
  • Heb je last van interne conflicten? Dat eeuwige geratel in je eigen hoofd?
  • Pieker je veel? Heb je last van angst en onrust door deze hele situatie?
  • Of neem je veel gedoe van anderen op je schouders?

Hoe gaaf zou het zijn om deze zomer er een week helemaal uit te zijn, nieuwe energie op te doen, te ontspannen en te ontwikkelen? En te leren hoe je voortaan anders om kunt gaan met spanningen en gedoe.

Na deze zomeropleiding ga je het anders doen. Beter opkomen voor jezelf.  Je grenzen aangeven. Met respect en oog en oor voor jezelf en de ander. Je leert gemakkelijker omgaan met conflicten en gedoe. Verwoorden hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Je leert ook luisteren naar de ander en hoe je bij de ander kunt zijn zonder de problemen van de ander op jouw schouders te nemen.

En er is ook ruimte om tot rust te komen. We zullen dagelijks een fijne meditatie doen en de bosrijke omgeving draagt ook bij aan het vakantiegevoel.

Unieke combinatie van NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk

Tijdens de zomerweek ga jij eerst vooral ‘jezelf’ leren kennen: hoe je waarneemt, je waarden, behoeften en grenzen. Vervolgens krijg je praktische tools en technieken aangereikt om je gevoelens en emoties te herkennen en goed te kunnen uiten. Naar jezelf en in de communicatie met de ander. De combinatie van verschillende technieken, inzichtelijk en praktisch, is wat deze training zo effectief maakt.

Zomerweek Van harte gecommuniceerd!

Ik leer je 4 eenvoudige stappen, die je houvast gaan geven in lastige gesprekken. Ook voor de lastige interne dialogen.

Het maakt dat jij je veel steviger voelt. Dat je rust kunt ervaren tijdens moeilijke situaties en deze rust ook uitstraalt. Je gaat meer harmonie ervaren. Zowel thuis als op je werk.
Je kunt rustig verwoorden wat je wilt. In contact met jezelf en de ander. Vanuit je hart.

Veel persoonlijke aandacht

We werken in een kleine groep (max. 8 personen). Dat betekent dat er veel persoonlijke aandacht is voor de cursisten.  En de cursisten leren ook veel van elkaar.

Voorkennis:

Je hebt geen speciale voorkennis of opleiding nodig. De workshop is een afwisselende mix van kennis, filmpjes, humor, praktische oefeningen, meditatie, uitwisseling en reflectie. Alle leerstijlen komen uitgebreid aan bod. De theorie krijg je in een uitgebreide, goed verzorgde reader mee naar huis.

En er is ruim de tijd om te ontspannen en (bij mooi weer) buiten te zijn. Sommige oefeningen kunnen buiten of wandelend in het bos.

Datum en tijden:

13 t/m 17 juli 2020
Lestijden van 10.00 tot 16.30 uur

Locatie:

Stationsweg 149 A, Zuidlaren

Kosten:

€575,00 (Voor bedrijven is dit excl. BTW)

Inclusief koffie, thee, versnaperingen en uitgebreide reader. Een lunch is niet inbegrepen, maar je kunt zelf iets meenemen of  kopen in de buurt.

Coronaproof:

Er is voldoende ruimte (zowel binnen als buiten) om de 1,5 m afstand in acht te nemen. Ik zal zorgen voor extra schoonmaak en desinfectiemiddel.

Mocht je onverhoopt verkouden of ziek zijn in de week van de opleiding, dan gelden geen annuleringskosten.

Wanneer overheidsmaatregelen dat voorschrijven, gaat de zomerweek helaas niet door.

Programma

In deze Zomerweek “Van harte gecommuniceerd” zijn de meest relevante technieken uit o.a. NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk praktisch gecombineerd.

Een greep uit de onderwerpen:

Dit is een greep uit de kennis die ik met je deel. Je krijgt een stukje theorie en we zullen vooral ook veel oefenen. Zodat je stap voor stap kunt ervaren hoe het ook anders kan.

Communicatiemodel:

Hoe nemen we de wereld waar? Het geeft wederzijds begrip als je snapt hoe ieder mens uit die enorme hoeveelheid prikkels die we dagelijks ervaren, een eigen beeld van de werkelijkheid creëert.

Vooronderstellingen:

Aannames over jezelf en de ander, voor een neutrale, onbevooroordeelde basishouding.

Logische niveau’s:

Communicatie kan plaatsvinden op verschillende lagen. Bij ‘gedoe’ blijkt vaak dat we op een andere laag zitten als onze gesprekspartner. Dit model geeft inzicht en praktische tools om je communicatie beter op elkaar af te stemmen.

Metaprogramma’s:

Onze automatische werk- en denkprocessen: de ‘gebruiksaanwijzing’ van jezelf en de ander (her)kennen. Waardevolle kennis, die veel begrip oplevert m.n. in werksituaties. Dus je gaat je lastige collega’s beter begrijpen 🙂

Waarneemposities:

Hoe ervaar jij de situatie en hoe ervaart de ander dat? En wat als je als waarnemer naar de situatie kijkt?

Geweldloze communicatie:

Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, Amerikaans psycholoog en expert op het gebied van conflicten. Een eenvoudig 4 stappen model geeft je houvast in al die ‘gedoe’-situaties. Je krijgt inzicht in de stappen en de bijbehorende valkuilen.

Gevoelens en emoties:

Kennis over deze ‘containerbegrippen’: wat is het verschil tussen gevoelens en emoties? Welke gevoelens zijn er eigenlijk en wat voel jij in bepaalde situaties? Ervaren hoe je stemming wordt beïnvloed door jouw gedachten over situaties.

Waarden en behoeftes:

Je gaat leren wat voor jou werkelijk belangrijk is en wat je behoeftes zijn in bepaalde situaties.

Een belangrijk ingrediënt is humor:

Het thema is voor veel mensen serieus maar dat betekent niet dat de workshop saai of zwaar is. Humor is een belangrijk ingrediënt deze week.
Lachen ontlaadt. Door te spelen, leren we op onbewust niveau. We oefenen situaties met de metafoor van de Jakhals en Giraf.

Systemisch coachen:

Tijdens de workshop oefenen we met situaties uit jouw praktijk. Sommige automatische patronen zijn afkomstig uit je systeem van herkomst. Dit herkennen en erkennen geeft inzicht en rust.

Helemaal overtuigd?

Meld je dan nu aan voor deze prachtige zomerweek!

Twijfel je nog tussen deze workshop of een ander programma? Of heb je nog een andere vraag?

Als je twijfelt wat je moet doen neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen hoe ik je verder kan helpen.

Neem contact op