Visual image

It's all in the family

Kennismaken met familieopstellingen en systemisch werk

Workshop familieopstellingen

Startdatum: 13 mei 2022

Vind jij het lastig om keuzes te maken of voel je je overal verantwoordelijk voor? Durf je nooit je mond open te doen, maak je je klein of trek je je terug? Heb jij het gevoel dat je nooit ergens bij hoort? Kun je je ‘plek’ niet goed vinden? En is dit iets dat je al langer kent in je leven? Kom dan naar deze workshop familieopstellingen.

Een rode draad in je leven

Je hebt er al van alles aan gedaan, over nagedacht en gelezen maar het lost niet op. Een terugkerend thema dat als een rode draad steeds weer opspeelt, heeft vaak zijn oorsprong in je familiesysteem.

Een familieopstelling kan inzicht geven

Een familieopstelling is een methodiek uit het systemisch werk. Systemisch werk kijkt naar systemen. We leven in heel veel systemen: je gezin, je familie, land, stad of dorp, school, sportclub, een organisatie: alles is een systeem.

Bert Hellinger (1925-2019) heeft het systemisch werk uitgebreid onderzocht en beschreven.

Bij een familieopstelling kijken we naar het familiesysteem, meestal je systeem van herkomst. Iemand stelt een vraag over een terugkerend thema in zijn of haar leven. Andere deelnemers van de workshop ‘representeren’ jouw familieleden. Zo kan er informatie vrijkomen die tot nu toe onbewust is gebleven. Dit geeft inzicht, nieuwe energie of beweging.

Een vraag inbrengen of representeren

Je kunt een vraag inbrengen om te onderzoeken. Maar ook als representant kun je mooie inzichten krijgen uit de opstelling. Veel thema’s zijn universeel. Mogelijk ‘resoneert’ een opstelling met iets wat ook in jouw leven speelt.  Er is ruimte voor twee vragen. Daardoor is deze dag ook interessant voor representanten en toeschouwers. We combineren theorie, oefeningen en opstellingen.

Combinatie van leren en ervaren

Het is een combinatie van leren en ervaren. We leggen de basisprincipes van het systemisch werken uit. We doen verschillende oefeningen en een aantal familieopstellingen. Je gaat snappen en ervaren hoe het werkt.

Trainers:

Anita Schelling,
NLP trainer & coach, systemisch coach

Annemarie Janssen, Verdwaalcoach
(team)coach, familie- en organisatie opsteller.

Datum en tijd:

Vrijdag 13 mei 2022 van 10.00 tot 17.00 uur

Adres:

De Poort, Friesestraatweg 31, Groningen

Investering:

Vraaginbrengers:        € 125,00

Overige deelnemers:  €   85,00

Deze dag is inclusief koffie, thee, versnaperingen en lesmateriaal

Een lunch is niet inbegrepen maar je kunt zelf iets meenemen of kopen in de buurt.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op.