Visual image

Een Visionboard of Moodboard maken

Doelen stellen en behalen met NLP en creativiteit

Creatieve NLP Workshop: Maak je eigen Mood

Startdatum: 14 mei 2021

Wil jij meer geluk, rust en balans in je leven? Wat hoop je ooit nog eens te doen? Waar droom je van? Leef jij het leven dat je wilt leven of blijven jouw wensen, dromen? Het lukt vaak niet onze doelen te realiseren. We missen focus en voelen ons overgeleverd aan de waan van de dag. We nemen ons wel dingen voor maar slagen er niet in om het doel ook echt te halen. Veel mensen beginnen er niet eens meer aan of raken keer op keer teleurgesteld.

Leven zoals jij dat wilt

Maar het kan wel. Je kunt je leven inrichten, zoals jij dat wilt. NLP heeft bewezen technieken die je helpen om je doelen wel te halen.

Maak je eigen mood door te visualiseren

Voor ons brein maakt het niet uit of iets echt gebeurt of niet. Door je doel te visualiseren ‘weet’ je brein als het ware waar je naar toe moet bewegen. Alsof je je interne Tom Tom instelt om richting te bepalen. Door visualisatieoefeningen te doen, wordt je doel helder en haalbaar. En als een wonder, ga je merken dat je dromen waar worden.

Visionboard of moodboard ?

Tijdens deze dagworkshop ga je creatief aan de slag. Afhankelijk van je doel, maak je een visionboard of een moodboard. Een visionboard is een creatieve visualisatie van wat jij graag wilt bereiken.

Een moodboard maak je om een gewenst gevoel te visualiseren. Hoe wil jij je voelen? En wat kun je doen om je zo te voelen? Welke plaatjes, kleuren en sferen brengen jou in die gewenste stemming?

Door te knippen en te plakken, ga je uit je ‘denk’hoofd. Je zet je rechterbreindeel aan het werk. Je gaat associëren, werken met beelden, visualiseren. En zo kom je makkelijker bij je gevoel.

Moodboard

Dit visionboard maakte een coachklant van mij. Ze stelde zichzelf de vraag: Wat wil ik over vijf jaar bereikt hebben? Nu, vijf jaar later, constateert ze dat veel van haar dromen zijn uitgekomen. 

Brein in balans

Als alle breindelen meedoen, ervaar je flow. We wisselen NLP theorie, visualisatie en creativiteit af met meditatie en oefeningen.

  • Je leert het NLP coachmodel. Het linkerbreindeel is gek op deze theorie en structuur.
  • Je maakt een moodboard, een visionboard of een schilderij. Alle materialen zijn aanwezig om jouw doel te verbeelden. Het rechterbrein houdt van plaatjes, symbolen en creativiteit.
  • Voelen en ervaren: wat vind jij belangrijk? Welke waarden, talenten en kwaliteiten heb jij?

Geef richting aan je leven

Na deze dag heb je kennis, inzichten en een prachtige visualisatie van jouw gewenste situatie. Als je je werkstuk een mooie plek geeft en er dagelijks naar kijkt, went je brein eraan. Daardoor herken je toekomstige situaties die passen bij jouw doel. Zo maak je betere keuzes en krijg je regie over je leven.

Voor wie?

Dit is een inspirerende en ontspannen dag voor jezelf. Je hoeft geen NLP- of schilderervaring te hebben. Kom gewoon lekker nieuwe energie opdoen. De workshop is ook interessant voor mensen die met mensen werken. Je leert technieken die je helpen om mensen te coachen en te begeleiden.

Datum en tijd:

Vrijdag 14 mei van 10.00 tot 16.30 uur.

Locatie:

Cursuscentrum De Poort, Friesestraatweg 31, Groningen

Investering:

€ 99,00

Dit is inclusief alle materialen, koffie, thee en versnaperingen. Een lunch is niet inbegrepen maar je kunt zelf iets meenemen of iets kopen in de buurt. Voor bedrijven is het bedrag exclusief 21% BTW.

Lesmateriaal:

Alle creatieve materialen zijn aanwezig: dragers (schildersdoeken, papier, MDF-platen), verf, lijm, tijdschriften, teken- en schildersmaterialen.

Zelf meenemen:

Neem een foto van jezelf en eventueel mensen of dieren die in jouw doel voorkomen, mee.

Er zijn veel tijdschriften maar je mag uiteraard ook eigen tijdschriften en andere materialen meenemen.

Coronaproof

We zijn met maximaal 8 personen in een grote, goed geventileerde ruimte. Ik ga uit van ieders verantwoordelijkheid om zich te houden aan de maatregelen (hygiëne en 1,5 meter afstand houden).

Als je onverhoopt klachten hebt en niet mee kunt doen, krijg je je inschrijfgeld retour.

Heb je nog vragen?

Neem contact met mij op.