Visual image

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

Johan Cruijff

Het volgen van de NLP-opleiding was voor mij een echte eye-opener: dat je zelf invloed hebt op hoe je je voelt! Wauw. Een hele andere mindset en je kunt dat zelf doen! Heel gemakkelijk eigenlijk, heel gewoon en tegelijkertijd heel bijzonder. Ik verwonder me daar nog steeds over.

Lees hieronder mijn verhaal waarin ik beschrijf wat mij motiveert om dit prachtige werk te doen.

Verwondering

Toen Jule, mijn eerste kleinkind, werd geboren kon ik niet onder woorden brengen wat ik voelde. Er ging zoveel door mij heen. Dit was zo groot….. zo prachtig ….. en tegelijkertijd zo heel gewoon, zo alledaags. Want er worden wereldwijd zoveel babies geboren. Maar toch… het moment dat je het zelf voor de allereerste keer meemaakt is voor jou heel bijzonder. Een moment van verwondering.

Dit geldt voor allerlei life-events: je kunt je wel voorstellen hoe het zal zijn, maar als je het zelf ervaart, dan voel je pas de impact. Dan snap je het pas echt.
Misschien herken je dat ook wel. Ik had het zelf bijvoorbeeld bij het kopen van mijn huis, de geboorte van mijn (klein)kind en het overlijden van een ouder.

Als je het zelf ervaart dan snap je het pas echt

Een bijna Cruijffiaanse uitspraak die ik mezelf ook hoor zeggen als het gaat om waarom ik doe wat ik doe. Waarom vind ik het zo belangrijk om mensen te trainen en te coachen? Zoals business coaches je leren: Wat is mijn WHY?

Ik heb in mijn leven een aantal pittige life-events meegemaakt en lange tijd, (heeel lange tijd) heb ik gedacht dat ik een zwaar leven had. Inmiddels snap ik, dat ik mijn leven zwaar heb beleefd.

Jarenlang heb ik mijn problemen a.h.w. herkauwd: steeds erover nadenken en me zorgen maken tot ik er somber van werd. En het lag toen vooral aan de omstandigheden of aan de ander. Hard werken was mijn coping, mijn manier om het hoofd te bieden aan de omstandigheden en dat harde werken en ‘druk zijn’ was ook weer een reden om over te piekeren. Zie je de vicieuze cirkel? Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Tot ik min of meer vanzelf al eens merkte: ‘Hee, als ik er niet aan denk of over praat, dan is dat nare gevoel er niet en voel ik me eigenlijk best vrolijk.’ Een moment van bewustzijn: een eerste zaadje was geplant.
Later, in een mindfulness training, leerde ik hoe dit werkt. Door meditatie en acceptatie van dat wat er is, werd het rustiger in mijn hoofd, kwam er ruimte.

Het volgen van de NLP-opleidingen was de echte eye-opener: je hebt dus zelf invloed op hoe je je voelt! Een andere mindset en je kunt dat zelf doen! Heel gemakkelijk eigenlijk, heel gewoon en tegelijkertijd heel bijzonder. Je snapt het pas als je het zelf ervaart, althans, zo gold dat voor mij.

Het heeft mijn leven zo veranderd. Ik sta echt anders in de wereld. Ik heb niet perse een zwaar leven gehad. Ik heb het leven zwaar beleefd. Een kleine nuance maar een wereld van verschil.

Deze ervaring heeft mij zo rijk gemaakt! Dit is mijn motivatie. Dit wil ik andere mensen ook leren. In die zin ben ik de ervaringsdeskundige en NLP geeft, heel praktisch, de tools. Je kunt je communicatie verbeteren, je houding, je stemming:  jij hebt zelf de regie over hoe je in de wereld staat en hoe je je voelt.

Steeds weer heb je de keuze: wat geef ik aandacht, hoe ga ik hiermee om? In een ‘vingerknip’ kun je switchen, steeds weer. Dat vraagt bewustwording en inzicht. Maar als je dit eenmaal snapt, heb je het door!

En natuurlijk gebeuren er af en toe dingen in je leven die je laten wankelen. Life-events, conflicten of zijn er oude gebeurtenissen die opspelen. Het is goed hier bij stil te staan en om gevoelens de ruimte te geven, dan kan het oplossen.
Als je dit niet doet en de technieken gebruikt als een soort ‘trucje’ om in een ‘heppiedepeppie’ stand te stappen, ben je niet congruent, niet echt jezelf en vroeg of laat krijg je daar last van.
NLP, systemisch werken en geweldloze communicatie leren je omgaan met gevoelens en emoties. Er zijn prachtige technieken om ‘oud zeer’ te helen.

Leer herkennen wanneer gevoelens echt en actueel zijn of dat je oude shit aan het herkauwen bent.
Weet dat je de keuze kunt maken waar je je aandacht aan besteedt.

Als je het snapt dan kun je het ervaren en als je het hebt ervaren dan snap je het echt

Dat is een keuze, steeds weer.
Subtiel en groots tegelijk!
Dit gun ik jou ook. Snap je?

Wil jij ook in je eigen leven stappen?

Ik kan jou helpen de regie te nemen over hoe jij je voelt. Dat jij gaat snappen hoe je dat doet. En al die technieken en modellen zoals NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk zitten in mijn rugzak en helpen ons daarbij.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Neem nu contact op.