Corona gedoe

Corona. De wereld staat stil en deze zelfbenoemde ‘gedoe-deskundige’ voelt zich even niet zo heel deskundig. Wat heb je aan die jakhals en giraffe, als je ze nodig hebt?

Waar zijn jakhals en giraffe als je ze nodig hebt?

Helicopterview: met zijn lange nek heeft giraffe overzicht

Corona, wat een gedoe!

Corona-gedoe is voor iedereen nieuw en ook ik kom allerlei emoties tegen:

  • Variërend van lamlendige verveling tot een vakantiegevoel.
  • Van creatieve uitspattingen tot inspiratieloos staren naar m’n pc.
  • Enorm m’n moedertje missen en intens genieten van extra dagjes oppassen.
  • Ouderwetse hypochondrie en zorgen maken:
  • Hoe moet het verder met de economie, de scholen, de wereld?
  • Hoe moet het verder met mijn bedrijf?

Giraffe kijkt van een afstandje toe

Mijn interne Giraffe vindt enig piekeren, twijfelen en die wisselende emoties in deze tijd best normaal. Hij kijkt ernaar van een afstandje en is mild, zet nog een kopje thee en staat even stil bij de behoeftes aan rust, troost, steun, plezier, geruststelling of wat er maar speelt.

Oude patronen en een dikke vette jakhals

Jakhals staat voor onze oordelen, verwijten en interpretaties

Het lijkt alsof oude patronen, die ik dacht te hebben getransformeerd, ineens weer naar zijn oude versie zijn gedegradeerd. En daarnaast speelt er een dikke vette jakhals op. Die jakhals moppert, zit in de weerstand, wil niet, durft niet, kan niet en houdt me uit m’n slaap. 

Hoezo zit ik zo in de weerstand? Waar zijn al die jaren NLP ervaring als je ze nodig hebt ..Grrr…@#$%! 

Mijn bedrijf ligt helemaal stil en ik denk na over hoe verder. Om me heen zie ik collega trainers supersnel, hun aanbod online zetten. Er wordt van alles gratis aangeboden. Hele NLP trainingen zie ik in reclame-posts voorbij komen en ik denk: “Hoe dan…?” 

Paniekmarketing

Een roedel interne jakhalzen maakt overuren om mij te overtuigen hoe stom ze dat doen (“Paniekmarketing!”) of juist hoe goed zij het WEL voor elkaar hebben. 

M’n interne struisvogel duwt z’n kop nog maar eens in allerhande randzaken, slaapt uit, laat zich afleiden door social media, vindt dat thuiszitten stiekem ook wel lekker en sopt nog maar een kastje uit.

Inmiddels heb ik me mopperend verdiept in Skype, Zoom en Google Meet: zo’n digibeet ben ik nou ook weer niet! Zelfs m’n kleindochter van zes Googleteamt al met haar klas.

Online coachen

Toch hoop ik heel gauw mensen weer live te kunnen begeleiden: met Grok-kaarten of met Playmobil (eventueel op een anderhalve-meter-tafel) is toch fijner als online.

Maar toch, na een aantal individuele coach-sessies ben ik best enthousiast geworden. Hoofd opruimen en in vier giraffen-stappen leren omgaan met gedoe, kan prima online.

Ondertussen worstel ik door en laat een online training nog even op zich wachten. Komt misschien wel, misschien ook niet.

Ondanks dat ik super aanbod heb om nu te delen: communiceren vanuit je hart is actueler dan ooit, moet de manier waarop ik dat aanbied ook vanuit het hart komen.

Dat is waar ik de komende dagen contact mee ga maken. En hoe zich dat dan in aanbod vertaalt, weet ik nog niet.

Communiceren vanuit het hart

In ieder geval niet vanuit paniekerigheid, maar vanuit authenticiteit.
Niet gestuurd door het hoofd maar gecommuniceerd vanuit het hart, wijst jakhals mij, via de struisvogel, de weg naar Giraffe!

Daar vertrouw ik op.
Vertrouw jij op mij?
En wil je sparren over waar je nu tegen aan loopt?
Individuele sessies doe ik, van harte online.

Nieuwsgierig geworden?

Ik kan jou helpen de regie te nemen over hoe jij je voelt. Zodat jij gaat snappen hoe je dat doet. En al die technieken en modellen zoals NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk zitten in mijn rugzak en helpen ons daarbij.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend.