Binnen of buiten de lijntjes kleuren

10 augustus 2015

Nou ja zeg… hoor ik daar mezelf ineens zeggen: “Ga maar mooi binnen de lijntjes kleuren, Jule” tegen mijn kleindochter.

En dat terwijl ik, in mijn trainingen en workshops, mensen juist help om weer te leren buiten de lijntjes te kleuren.

Van jongs af aan worden ons bepaalde gewoontes aangeleerd door onze (groot-)ouders, overigens met de allerbeste bedoelingen.

Toen was dit heel nuttig maar later blijken sommige van die aangeleerde patronen niet meer zo goed voor je te werken. Ze kunnen je zelfs belemmeren. En nu ben je op een leeftijd dat je weer wilt leren buiten de lijntjes te kleuren, je wilt je creativiteit vergroten, anders leren denken, doen wat echt bij jou past. Dat doen waar jij blij van wordt en helemaal jezelf weer mogen zijn.

In de NLP introductiecursus die ik binnenkort geef maak je o.a. kennis met de techniek herkaderen, ook wel ‘omdenken’ of ‘out of the box’-denken genoemd.

Durf jij uit je comfortzone te stappen? En lekker buiten de lijntjes te kleuren? Meld je dan aan via de website. Wie weet wat er voor moois ontstaat.

En Jule? Die kleurt gewoon lekker verder, op het hele papier en op de tafel en de muur, da’s pas out of the box denken. En geen (groot-)ouder die haar tegenhoudt: zij is nog helemaal zichzelf, ze is tenslotte pas bijna twee.