Ben jij toe aan de volgende stap?

NLP Master Practitioner

23 september 2022

Wil je na de NLP Practitioner verder met je persoonlijke ontwikkeling en je coachingsvaardigheden? Dan is de NLP Master Practitioner opleiding een logische vervolgstap.

In de NLP Practitioner heb je kennisgemaakt met alle NLP tools en technieken. Je kunt nu NLP beoefenen: je hebt je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen, weet hoe je die bij anderen kunt herkennen en hoe je je communicatie kunt afstemmen.

Herhalen en verdiepen

In de NLP Master Practitioner opleiding ga je je verder verdiepen op de hogere lagen van de logische niveaus: je waarden en overtuigingen, wie jij werkelijk bent en je missie.

Waarden sturen ons gedrag op onbewust niveau. Je leert je onbewuste waardenhiërarchie kennen. Welke overtuigingen heb jij vroeger aangenomen? We werken met de kindconclusies. Op basis van hoe jij als heel jong kind bent gaan geloven dat de wereld in elkaar zit, zo leef je nu nog steeds. En nu je volwassen bent, klopt dat niet meer. Je krijgt hier inzicht in en leert andere keuzes te maken.

Een ander belangrijk onderdeel in de Master is het model-leren. NLP is ontstaan door modelleren. Hoe doen succesvolle mensen, waardoor ze zo succesvol zijn? Wat zou jij willen leren, van iemand die iets kan of doet wat jij ook graag zou willen kunnen? Je gaat in de Master een modelling doen: je formuleert een doel, kiest een model, analyseert wat dit model precies doet en je vergelijkt dit met jouw waarden, overtuigingen, metaprogramma’s, strategieën enzovoorts. Wanneer je dit proces eenmaal hebt gedaan en kent, heb je een waardevolle tool in handen om altijd in te kunnen zetten.

In de opleiding is een dag familieopstellingen opgenomen. Er is aandacht voor presentatietechnieken, vraagtechnieken en geweldloze communicatie. We sluiten de opleiding af met een certificeringsdag.

Data

De opleiding is verdeeld over zeven blokken van twee dagen, steeds op vrijdag en zaterdag. De laatste dag is de certificeringsdag.

  • Blok 1: 23 en 24 september 2022
  • Blok 2: 28 en 29 oktober 2022
  • Blok 3: 25 en 26 november 2022
  • Blok 4: 13 en 14 januari 2023
  • Blok 5: 17 en 18 februari 2023
  • Blok 6: 17 en 18 maart 2023
  • Blok 7: 14 en 15 april 2023

Lestijden

Van 10.00 tot 17.00 uur

Voor wie?

Voor NLP Practitioners die verder willen ontwikkelen, verbreden en verdiepen.

Voorwaarde is dat je de NLP Practitioner hebt gehaald. Dat mag al langer geleden zijn of bij een ander instituut.

Kosten

€ 1750,00  (Voor bedrijven is dit exclusief BTW)

Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en wat lekkers.
Lunch is niet inbegrepen.

Locatie

Cursuscentrum De Poort, Friesestraatweg 31 te Groningen

Kleine groepen: veel persoonlijke aandacht

Ik werk met kleine groepen (minimaal zes, maximaal twaalf). Daardoor is er veel ruimte en aandacht voor jou.

Globale opbouw van de opleiding

Blok 1: Holding Space

Holding Space is een grondhouding. Een houding van fair witness: een oordeelloze getuige. Je leert aanwezig zijn. Zonder oordeel, zonder te willen oplossen. Een houding van niet-weten.

Onderwerpen: Holding Space, de NLP vooronderstellingen, geweldloze communicatie. Sympathie, empathie, compassie en de valkuilen van empatische communicatie.
De reddersdriehoek en de winnaarsdriehoek.

Blok 2: Doelen stellen en modelleren

De Disney strategie is een mooie manier om doelen te stellen. We herhalen kort het onderwerp strategieën en kijken hoe Walt Disney, doelen stelde. Walt Disney was succesvol in zijn zaken. NLP grondleggers onderzochten hoe hij dat precies deed.

Een belangrijk thema in de NLP Master Practitioner is het doen van een modellering. Je stelt een doel, kiest iemand die dit goed kan en je gaat deze persoon modelleren. Modelleren is een proces. Je onderzoekt welke onbewuste strategieën je model hanteert, welke waarden en overtuigingen een rol spelen, welke metaprogramma’s enzovoorts. Je maakt hier een analyse van en vergelijkt het met jouw eigen patronen.

Van het modelleren maak je een verslag. De modellering loopt door de hele opleiding heen. Alle onderdelen worden uitgebreid behandeld tijdens de NLP dagen. Het schrijven van een modelleerverslag is onderdeel van je certificering.

Blok 3: Waarden

Waarden zijn onze belangrijkste sturingsmechanismen. In de NLP Practitioner maakte je op bewust niveau kennis met waarden. In de Master leer je hoe je een onbewuste waarden hiërarchie uit kunt vragen.

Blok 4, Metaprogramma’s

De NLP Metaprogramma’s zijn onze onbewuste werk- en denkvoorkeuren. Het zijn filters voor hoe we waarnemen, denken en werken. In de NLP Practitioner maakte je kennis met een paar belangrijke metaprogramma’s. In de NLP Master breiden we dit uit. Je leert ze kennen en herkennen. Met bijbehorende vragen en observaties neem je een interview af bij je model. In dit blok oefenen we uitgebreid met de metaprogramma’s.

Blok 5: Kindconclusies, presentatietechnieken, emoties

Als jong kind trekken wij conclusies (onze kernovertuigingen). In ons volwassen leven spelen deze overtuigingen nog steeds een belangrijke rol. Ze kunnen ons versterken of beperken. Je leert over het ontstaan van deze kindconclusies en hoe je ze kunt transformeren zodat je meer in je kracht komt te staan.

De Satir categorieën zijn afgeleid van het werk van Virginia Satir. Zij beschreef een vijftal overleefmechanismen. Deze houdingen kun je goed gebruiken om tijdens presentaties, de energie te managen.

We doen een mooie oefening om emoties te transformeren.

Blok 6: Logische niveaus, Kerntransformatie

In de NLP Practitioner werkten we vooral met de onderste lagen van de logische niveaus. De NLP Master Practitioner gaat over de bovenste lagen van de logische niveaus: Waarden, overtuigingen, identiteit en missie. We doen mooie oefeningen waarin je op identiteitsniveau ervaart welke rollen je hebt in je leven en je gaat je missie doorvoelen.

Blok 7: Familieopstellingen en certificering

In de NLP Master Practitioner zit een dag(deel) familieopstellingen. Een aantal deelnemers kan een vraag inbrengen. Je ervaart hoe het is om representant te zijn.

Certificering: Voor de certificering schrijf je een modelleerverslag. Tijdens de certificeringsdag geef je een presentatie over je modellering.

Nieuwsgierig geworden?

Ik kan jou helpen de regie te nemen over hoe jij je voelt. Zodat jij gaat snappen hoe je dat doet. En al die technieken en modellen zoals NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk zitten in mijn rugzak en helpen ons daarbij.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend.