Familieopstellingen

Workshop familieopstellingen

22 november 2024

Vind jij het lastig om keuzes te maken of voel je je overal verantwoordelijk voor? Durf je nooit je mond open te doen, maak je je klein of trek je je terug? Heb jij het gevoel dat je nooit ergens bij hoort? Kun je je ‘plek’ niet goed vinden? En is dit iets dat je al langer kent in je leven? Kom dan naar deze workshop familieopstellingen.

Een rode draad in je leven

Je hebt er al van alles aan gedaan, over nagedacht en gelezen maar het lost niet op. Een terugkerend thema dat als een rode draad steeds weer opspeelt, heeft vaak zijn oorsprong in je familiesysteem.

Een familieopstelling kan inzicht geven

Een familieopstelling is een methodiek uit het systemisch werk. Systemisch werk kijkt naar systemen. We leven in heel veel systemen: je gezin, je familie, land, stad of dorp, school, sportclub, een organisatie: alles is een systeem.

Bert Hellinger (1925-2019) heeft het systemisch werk uitgebreid onderzocht en beschreven.

Bij een familieopstelling kijken we naar het familiesysteem, meestal je systeem van herkomst. Iemand stelt een vraag over een terugkerend thema in zijn of haar leven. Andere deelnemers van de workshop ‘representeren’ jouw familieleden. Zo kan er informatie vrijkomen die tot nu toe onbewust is gebleven. Dit geeft inzicht, nieuwe energie of beweging.

Een vraag inbrengen of representeren

Je kunt een vraag inbrengen om te onderzoeken. Maar ook als representant kun je mooie inzichten krijgen uit de opstelling. Veel thema’s zijn universeel. Mogelijk ‘resoneert’ een opstelling met iets wat ook in jouw leven speelt. Daardoor is deze dag ook interessant voor representanten en toeschouwers. We combineren theorie, oefeningen en opstellingen.

Combinatie van leren en ervaren

Het is een combinatie van leren en ervaren. We leggen de basisprincipes van het systemisch werken uit. We doen verschillende oefeningen en een aantal familieopstellingen. Je gaat snappen en ervaren hoe het werkt.

Informatie over de workshop

Trainer systemisch werk

Trainers:

Anita Schelling,
NLP trainer & coach, systemisch coach

Annemarie Janssen, Verdwaalcoach
(team)coach, familie- en organisatie opsteller.

Datum en tijd:

Vrijdag 22 november 2024 van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie:

Stationsweg 149 A te Zuidlaren

Kosten:

€ 125,00 als je een vraag wilt inbrengen
€ 85,00 voor representanten/deelnemers

(Voor bedrijven zijn deze bedragen exclusief 21% BTW)

Inclusief koffie, thee, versnaperingen en een reader. 

Helemaal overtuigd?

Meld je dan nu aan voor deze prachtige workshop!

Nieuwsgierig geworden?

Ik kan jou helpen de regie te nemen over hoe jij je voelt. Zodat jij gaat snappen hoe je dat doet. En al die technieken en modellen zoals NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk zitten in mijn rugzak en helpen ons daarbij.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend.