Creatieve workshop

waarin je jouw kwaliteiten ontdekt en leert omgaan met lastige collega’s

Door welke bril kijk jij? Ontdek je ‘gebruiks-aanwijzing’

6 september 2024

Je hebt een leuke baan. Met de meeste collega’s kun je goed overweg. Met anderen heb je altijd gedoe. En dat kost je veel energie. Je overweegt weleens om een andere baan te zoeken en te gaan solliciteren. Maar ja, ergens anders werken ook lastige types.

Misschien word je onzeker van die te assertieve leidinggevende, erger jij je aan een collega die de kantjes ervan afloopt of enorm kan muggenziften. Zucht. Hoe fijn zou het zijn als je weet hoe je moet omgaan met al die verschillende mensen op de werkvloer.

Leer omgaan met lastige collega’s

Met sommige mensen kun je lezen en schrijven, met anderen heb je altijd gedoe. Na deze workshop weet jij hoe je kunt omgaan met ‘lastige’ collega’s. Je krijgt zicht op de verschillende automatische voorkeuren van mensen, hun kwaliteiten èn hun valkuilen. Zodat je voortaan weet hoe je elkaar kunt aanvullen in plaats van irriteren.

Mensen zijn niet lastig

Mensen zijn verschillend

En dat is best lastig

Jouw ergernis zegt iets over jouw eigen kwaliteiten

Tijdens deze workshop verken jij ook jouw eigen waarden, kwaliteiten en valkuilen. Dat jij je ergert aan anderen zegt iets over jouw eigen talenten en wat jij belangrijk vindt. Daarom is het belangrijk om je eigen voorkeuren goed te kennen. Als je doet wat echt bij je past, krijg je energie van je werk.

En dan begrijp je ook wat jou energie kost en wat je beter kunt uitbesteden aan iemand anders. Omdat jij nu ook de voorkeuren van je collega’s begrijpt, weet je precies wie je daarvoor kunt vragen. Daardoor verbeteren de onderlinge verhoudingen en dat komt de samenwerking ten goede. Zo ga je weer met plezier naar je werk.

Creatief met NLP en DISC

In de workshop combineer ik elementen uit NLP met het bekende vier-kleuren-model DISC.

NLP gaat over je onbewuste filters: de bril waardoor je naar de wereld kijkt. Deze filters bepalen waar jij aandacht aan besteedt, hoe je gemotiveerd wordt en hoe je het liefste werkt.

De vier kleuren van het DISC-model staan voor verschillende gedragskenmerken. Met een paar simpele vragen ontdek jij jouw (voor)k(l)euren en die van de ander.

Als je dat combineert met je belangrijke waarden, je talenten en kwaliteiten krijg je een uniek en persoonlijk gedragsprofiel: jouw gebruiksaanwijzing. Tijdens deze creatieve, speelse en leerzame dag maak je een kleurrijk zelfportret.

Doe mee! Ontdek jouw gebruiksaanwijzing en hoe je die van anderen kunt lezen. Zodat jij je niet meer ergert aan lastige collega’s. Je bent van harte welkom.

Praktische informatie

Datum en tijd

Vrijdag 6 september 2024 van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie

Stationsweg 149 A te Zuidlaren

Kosten:

€ 125,00 inclusief lunch, koffie, thee, wat lekkers en een uitgebreide hand-out.

Kledingadvies

Informeel. Trek kleren aan die eventueel vies mogen worden. En neem je wandelschoenen mee. Zuidlaren is een bosrijke omgeving. Tussen de middag kun je een wandelen in het bos.

Teambuilding of teamuitje

Wil je deze workshop samen met je collega’s volgen? Jullie zijn van harte welkom bij mij op locatie voor een geheel verzorgde dag op een datum die jullie past. Neem contact op voor de mogelijkheden.