NLP Werkt!

Een NLP-opleiding speciaal voor je werk

NLP werkt!

30 januari 2025

Leer hoe NLP je helpt op de werkvloer

Jij werkt met mensen. Dagelijks spreek je met klanten, patiënten of leerlingen. En natuurlijk heb je ook te maken met collega’s en je leidinggevende. Je merkt dat je met sommige mensen kunt lezen en schrijven. De communicatie verloopt dan bijna vanzelf. Dan krijg je energie van je werk. Maar met anderen is het altijd ingewikkeld. Gedoe op je werk is een energielek voor jou. Je wilt leren hoe je makkelijker met al die verschillende mensen omgaat. Zodat je weer met plezier naar je werk gaat.

NLP Werkt! leert je bewust communiceren op de werkvloer

‘Het ontbreekt hier aan goede communicatie,’ is een veelgehoorde klacht op de werkvloer. Communicatie is super belangrijk, maar niet altijd makkelijk. Wil je effectiever leren communiceren? In deze NLP opleiding ga je hier praktisch mee aan de slag.

Afstemmen op jezelf en anderen

Het NLP communicatiemodel leert je hoe mensen informatie filteren. Ieder mens heeft een uniek set filters. Als jij snapt hoe dit werkt, kun jij aansluiten op al die verschillende mensen waar je in je werk mee te maken hebt. Dat maakt je veel effectiever in je communicatie.

Wat is belangrijk voor jou?

Ga je met plezier naar je werk? Of kost jouw werk je energie? Haal jij voldoening uit je werk? Wat motiveert je? Wat zijn je talenten en je kwaliteiten en zet je die voldoende in?

Als je weet wat jou drijft, kun je betere keuzes maken. Dan kun je werk kiezen dat echt bij je past. Als je doet wat bij jou past, dan levert dat energie op.

In deze opleiding leer je wat je waarden, kwaliteiten en werk- en denkvoorkeuren zijn. Je leert ook herkennen hoe dit zit bij jouw collega’s en al die anderen waar je mee samenwerkt. Zo kun je beter aansluiten op verschillende werk- en denkvoorkeuren. Je wordt efficiënter en je communicatie wordt beter.

Waarden, Overtuigingen, Reactiepatronen, Kwaliteiten

Locatie

Stationsweg 149 A, 9471 GP Zuidlaren

Data

De opleiding is verdeeld in vijf blokken van twee dagen (steeds op donderdag en vrijdag):

  • 30 en 31 januari 2025
  • 27 en 28 februari 2025
  • 27 en 28 maart 2025
  • 24 en 25 april 2025
  • 22 en 23 mei 2025

Lestijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Kosten

€ 1350,00   (voor bedrijven is dit exclusief BTW)

Betaling in termijnen is mogelijk.
Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en wat lekkers.
Lunch is niet inbegrepen.

Optioneel kun je een DISC analyse doen. Dit kost € 200,00. Je krijgt dan een digitale test, een uitgebreid rapport en een individueel coachgesprek.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Bewustwording en afstemmen

In het eerste blok leggen we de basisfundamenten voor impactvolle communicatie. 
Je maakt kennis met de NLP vooronderstellingen: een aantal helpende principes die jou meer in je kracht doen staan. Een stevige basishouding van waaruit je kunt leven, werken en communiceren. 

Het NLP communicatiemodel verklaart ons gedrag, van waarnemen van een prikkel tot aan je stemming en de wisselwerking met je lichaam. We functioneren op meerdere lagen. Dat wat je ziet, hoort en ervaart aan de buitenkant wordt gestuurd door een grote onbewuste onderstroom.

Je wordt je bewust van onbewuste sturingsmechanismen: 

  • Zintuiglijke voorkeuren en automatische werk- en denkpatronen
  • Lichaamstaal, emoties, gevoelens en hoe het brein werkt
  • Jouw belangrijke waarden en behoeftes
  • Je overtuigingen, dat wat jij over de wereld en het leven bent gaan geloven.
  • Rapport: afstemmen op jezelf en de ander, verbaal en non-verbaal

In je kracht staan

Hoe sta je, soms letterlijk, stevig in je schoenen? In het tweede blok leer je veel technieken om je stemming te beïnvloeden.

Associëren en dissociëren

Soms is het fijn om ergens helemaal in op te gaan en soms is het beter om afstand te nemen. En hoe kun je van nog grotere afstand kijken en voorkom je herbeleving van nare situaties? Hoe je dit precies doet, leren we in dit blok.

Waarneemposities

Waarnemen vanuit verschillende perspectieven, geeft meer inzicht. Inzichten die eerder onbewust waren. 

Ankeren

Een techniek om hulpbronnen op te halen uit eerder opgedane succesvolle ervaringen. 
Stap in je succes, plezier of kracht!

Fysiology of Excellence

Je kent misschien de Powerpose. Je bewustworden en gebruikmaken van je lichaamshouding.

Doelen, waarden, talenten en kwaliteiten

Wat is belangrijk voor je? Wat geeft je energie en wat kost je energie? Past jouw werk bij jouw talenten en kwaliteiten? In het derde blok kijken we naar je kernkwaliteiten en je valkuilen en leer je doelen stellen.

Het outcomemodel

Haalbare oelen stellen door je bewust te zijn van de meerwaarde. We oefenen met de invloed van belemmerende en bekrachtigende overtuigingen op een doel.

Communiceren met impact 

Metaprogramma’s

Kennis over onze automatische werk- en denkpatronen. Het kennen van je eigen en (leren) herkennen van de metaprogramma’s van de ander levert onderling begrip op. Deze waardevolle tool voor samenwerking komt aan de orde in het vierde blok.

Geweldloze communicatie

Het vier-stappenmodel van verbindende communicatie: een zeer waardevolle en toepasbare techniek voor het verminderen van conflicten en zorgen voor (eigen) gevoelens en behoeftes. We oefenen met eigen voorbeelden en leren de taal van de jakhals en de giraffe.

De kunst van het vragen stellen

Goed luisteren is een must, maar de juiste vragen stellen ook. Tijdens de hele opleiding staat communicatie centraal. Daarbij is goed luisteren en vragen stellen cruciaal.
Met de NLP techniek chunken leer je makkelijk schakelen van grote lijnen naar details en vice versa.

The final impact

De logische niveaus

Al het leven, leren, veranderen, alles vindt plaats op verschillende lagen. Als al deze lagen met elkaar in overeenstemming zijn, ervaar je alignment. In het laatste blok doen we een mooie oefening om alle lagen in jou, op elkaar af te stemmen: van je omgeving, gedrag, je vaardigheden, waarden en overtuigingen, tot je identiteit, je rollen en je missie. 

Certificering

We ronden de opleiding af met een korte presentatie waarin je de groep deelgenoot maakt van jouw belangrijkste inzichten. Vervolgens ontvang je jouw NLP werkt! certificaat.

DISC (optioneel)

Je kunt, optioneel, een DISC analyse doen. Deze test maakt inzichtelijk hoe jij functioneert en wat jou drijft in je werk. De DISC kent vier kwadranten: introvert-extravert, taakgericht en mensgericht. Jouw score legt je uit wat je type is, wat jij nodig hebt en hoe je kunt omgaan met andere types. Een DISC analyse kost 200 euro. In een individueel coachgesprek bespreken we de bevindingen.

Nieuwsgierig geworden?

Ik kan jou helpen de regie te nemen over hoe jij je voelt. Zodat jij gaat snappen hoe je dat doet. En al die technieken en modellen zoals NLP, geweldloze communicatie en systemisch werk zitten in mijn rugzak en helpen ons daarbij.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend.